Vega pokébowl met gemarineerde mango
Poké maar net even anders: met quinoa in plaats van rijst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g driekleurenquinoa
- 1 grote rode ui (groot)
- 50 ml water
- 50 ml rijstazijn
- 1 limoen
- 1 mango
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 avocado
- 100 g koelverse sojabonen
- 2 el vegan mayonaise
- 2 tl sriracha
Advertentie
Bereiden
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen en breng samen met het water en de rijstazijn in een steelpan aan de kook. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
- Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Meng met 1 el limoensap, de sojasaus en sesamolie. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes laat de plakjes aan elkaar zitten. Meng het limoenrasp door de sojabonen.
- Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de quinoa, bietjes, uien, sojabonen en de avocado naast elkaar. Roer de vegan mayonaise los met een paar druppels water. Besprenkel samen met de sriracha over de borden.
serveertip:
Lekker en mooi met zwart sesamzaad.
Advertentie
Pittigheid
Ook te zien in
Vega pokébowl met gemarineerde mango
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vega pokébowl met gemarineerde mango
- 150 g driekleurenquinoa
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 1 grote rode ui
- 50 ml water
- 50 ml rijstazijn
Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen en breng samen met het water en de rijstazijn in een steelpan aan de kook.
Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
- 1 mango
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Meng met 1 el limoensap, de sojasaus en sesamolie.
- 1 avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden.
Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes laat de plakjes aan elkaar zitten.
- 100 g koelverse sojabonen
Meng het limoenrasp door de sojabonen.
Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de quinoa, bietjes, uien, sojabonen en de avocado naast elkaar.
- 2 el vegan mayonaise
- 2 tl sriracha
Roer de vegan mayonaise los met een paar druppels water. Besprenkel samen met de sriracha over de borden.
serveertip:
Lekker en mooi met zwart sesamzaad.