Vega pokébowl met gemarineerde mango
Vega pokébowl met gemarineerde mango

Vega pokébowl met gemarineerde mango

Poké maar net even anders: met quinoa in plaats van rijst.

25 min. bereiden
licht pittig
26waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

driekleurenquinoa

1

grote rode ui

50 ml

water

50 ml

rijstazijn

1

limoen

1

mango

1 el

sojasaus

1 tl

sesamolie

1

avocado

100 g

koelverse sojabonen

2 el

vegan mayonaise

2 tl

sriracha

Poké maar net even anders: met quinoa in plaats van rijst.

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen en breng samen met het water en de rijstazijn in een steelpan aan de kook. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Meng met 1 el limoensap, de sojasaus en sesamolie. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes laat de plakjes aan elkaar zitten. Meng het limoenrasp door de sojabonen.

3

Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de quinoa, bietjes, uien, sojabonen en de avocado naast elkaar. Roer de vegan mayonaise los met een paar druppels water. Besprenkel samen met de sriracha over de borden.

tip

serveertipLekker en mooi met zwart sesamzaad.