bewaar
'Pokébowl' met meloen, mango en avocado
'Pokébowl' met meloen, mango en avocado
bewaar

'Pokébowl' met meloen, mango en avocado

Waan je even op een zonnig eiland, want deze fruitige 'pokébowl' met meloen, mango en avocado laat jou stralen van geluk.

15 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

1 minuut basmatirijst

1

mini-watermeloen

2

salade-uitjes

½

rode peper

4 el

sojasaus

2

eetrijpe avocado's

275 g

verse mangostukjes

1 el

sesamolie

3 el

Verstegen Original spice blend voor poké bowl

Waan je even op een zonnig eiland, want deze fruitige 'pokébowl' met meloen, mango en avocado laat jou stralen van geluk.

Aan de slag

1

Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

2

Snijd ondertussen het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van ca. 1½ cm. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn. Meng de watermeloen met ¼ van de sojasaus, de rode peper en de helft van de salade-ui in een kom en laat staan tot gebruik.

3

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de stukjes mango.

4

Laat de watermeloen uitlekken en schep de avocado en mango erdoor. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de watermeloen, avocado en mango erover. Besprenkel met de rest van de sojasaus en de sesamolie en bestrooi met de rest van de salade-ui en de pokébowlkruiden. Lekker met limoen.

combinatietipHoud je van pittig? Snijd de rest van de rode peper ook fijn en garneer de pokébowl ermee.

combinatietipLekker met limoen.