Spicy pink x-mascocktail

Leuk & snel

- 00:24 min.

Hoe maak je een cocktail vegan? Door geen eiwit te gebruiken, maar aquafaba. Het resultaat: een romige cocktail van wodka en grapefruit met een beetje pit van jalapeño. Proost!

DRANKJE – 4 PERS. - 10 MIN.

INGREDIËNTEN
2 rode grapefruits (gekoeld)
1 pot kikkererwten (350 ml, AH Biologisch)
1 rode jalapeñopeper
100 ml wodka (ijskoud, Gall & Gall)
50 ml vlierbloesemsiroop (fles 500 ml, AH Biologisch)
1 tl Madagascar bourbon vanille-extract (flesje 60 ml, Nielsen Massey)
cocktailshaker
4 martiniglazen

Grapefruit cocktail
Pers de grapefruits uit en zeef het sap boven een kom. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Alleen het vocht wordt gebruikt. Snijd de jalapeñopeper in zo dun mogelijke plakjes.

Cocktail shaken
Doe 300 ml grapefruitsap, het kikkererwtenvocht, de helft van de jalapeño, de wodka, vlierbloesemsiroop en het vanille-extract (eventueel in twee delen) in de cocktailshaker. Schud goed totdat er schuim ontstaat. Verwijder de deksel (ook die met de gaatjes) en schenk in de glazen. Verdeel de rest van de peperringen erover. Serveer direct.

TIP De rode jalapeñopeper is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook rode peper gebruiken.

TIP Deze cocktail kan erg pittig worden. Hoe langer het drankje staat, hoe pittiger het wordt. Verwijder eventueel de zaadlijsten en zaadjes of gebruik minder peper als je niet van erg pittig houdt.

TIP Serveer eventueel met een ijsklontje.