Soepstengels met toppings

Leuk & snel

- 00:29 min.

Soepstengels, saai? Welnee. Niet als je ze zelf maakt met bladerdeeg! Maak ze extra lekker met verschillende toppings. Bijvoorbeeld met sesam en sambal of komijn met geitenkaas. Welke heeft jouw voorkeur? Gebruik dit makkelijke en snelle recept om je eigen soepstengels te maken.

BIJGERECHT – 30 STUKS – 10 MIN. + 10 MIN. WACHTTIJD + 10 MIN. OVENTIJD

INGREDIËNTEN
10 plakjes roomboterbladerdeeg (pakje, diepvries)
1 ei

50 g oude geitenkaas (stuk)
3 tl komijnzaad

5 tl sambal manis

6 el sesamzaad


2 vellen bakpapier

2 bakplaten

Soepstengels maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen het deeg bijna ontdooien. Dit duurt ca. 10 min. Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar en druk vast zodat je 5 brede deegrepen krijgt. Halveer deze in de lengte, zodat je in totaal 10 smallere deegrepen hebt.

Topping: komijn en geitenkaas
Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt). Roer de eidooier los en bestrijk hier de helft van de deegrepen mee. Rasp de geitenkaas, meng met het komijnzaad en strooi over het deeg met ei. Snijd hieruit 15 soep- stengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Topping: sambal en sesamzaadjes
Bestrijk de overige 5 deegrepen met de sambal en bedek met sesamzaadjes. Snijd ook hieruit weer 15 soepstengels en leg ze op de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stengels ca. 12 min. in de oven. Verwissel de platen halverwege de baktijd. Soepstengels bewaren Je kunt de soepstengels goed verpakt
3 maanden in de vriezer bewaren. Warm na ontdooien ca. 10 min. in de oven op 160 °C.