Soep­sten­gels met top­pings

Superlekkere verrassing bij de soep of bij de borrel.

  • bijgerecht
  • 30 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 12 min. oventijd
(2) waardeer
hollands bijgerecht Superlekkere verrassing bij de soep of bij de borrel. 30 stuks
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 bakplaten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen het deeg bijna ontdooien. Dit duurt ca. 10 min.Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar en druk vast. Halveer deze brede deegrepen in de lengte, zodat je smallere deegrepen krijgt.
  2. Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt). Roer de eidooier los en bestrijk hier de helft van de deegrepen mee. Rasp de geitenkaas, meng met het komijnzaad en strooi over het deeg met ei. Snijd van het deeg met kaas soepstengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bestrijk de overige deegrepen met de sambal en bedek met sesamzaadjes. Snijd ook hieruit weer soepstengels en leg ze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bak de stengels ca. 12 min. in de oven. Verwissel de platen halverwege de baktijd.

bewaartip:

Je kunt de soepstengels goed verpakt 3 maanden in de vriezer bewaren. Warm na ontdooien ca. 10 min. in de oven op 160 °C.

video

Soep­sten­gels met top­pings

leuk-snel - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Soepstengels met toppings

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soep­sten­gels met top­pings

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Laat ondertussen het deeg bijna ontdooien. Dit duurt ca. 10 min.

3
3

Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar en druk vast. Halveer deze brede deegrepen in de lengte, zodat je smallere deegrepen krijgt.

4
4
  • 1 middelgroot ei

Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt). Roer de eidooier los en bestrijk hier de helft van de deegrepen mee.

5
5
  • 50 g oude geitenkaas
  • 3 tl komijnzaad

Rasp de geitenkaas, meng met het komijnzaad en strooi over het deeg met ei.

6
6

Snijd van het deeg met kaas soepstengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7
  • 5 tl sambal manis
  • 6 el wit sesamzaad

Bestrijk de overige deegrepen met de sambal en bedek met sesamzaadjes.

8
8

Snijd ook hieruit weer soepstengels en leg ze op een tweede met bakpapier beklede bakplaat.

9
9

Bak de stengels ca. 12 min. in de oven. Verwissel de platen halverwege de baktijd.

bewaartip:

Je kunt de soepstengels goed verpakt 3 maanden in de vriezer bewaren. Warm na ontdooien ca. 10 min. in de oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.