Spaghetti met mosselen en salade

Receptvideo

- 00:34 min.

Het mosselseizoen is begonnen en dat vraagt om een lekkere pasta met mosselen! Deze spaghetti staat in no time op tafel. Lekker met een salade van verse sperziebonen en olijven.

Groente voorbereiden
Kook 600 g gebroken sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met 100 g Kalamataolijven en 2 el citroenvinaigrette (Deli Paolo). Snijd 3 tenen knoflook en 1 bakje platte peterselie (à 15 g) fijn. Verwijder het steeltje van 1 rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

Mosselen bereiden
Spoel 2 kilo verse mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Kook 300 g spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met eventueel zout beetgaar. Verhit ondertussen 3 el olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Voeg 100 ml droge witte wijn toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de mosselen toe en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stomen, tot alle mosselen open zijn.

Spaghetti maken
Schud halverwege om. Gooi eventuele ongeopende mosselen weg. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schep de mosselen erop. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de salade.

Tip: lekker met stokbrood. Het recept is dan niet meer lactosevrij