Caprese tartaartje

Leuk & snel

- 00:26 min.

Het klassieke Italiaans voorgerecht, de salade caprese, maar dan in een bijzonder jasje. Deze caprese tartaar is gemakkelijk om te maken en bewijst maar weer eens hoe heerlijk het is om tomaat, buffelmozzarella en basilicum te combineren. Ideaal voor de zomer! 

VOORGERECHT – 4 PERS. – 30 MIN.

INGREDIËNTEN
380 g tastytom-trostomaten
500 g vleestomaten
¼ tl zout
200 g gerookte buffelmozzarella
7.5 g vers basilicum
3 el extra vierge olijfolie
staafmixer met hoge beker
4 kookringen (Ø 7 cm) 

Tomaten en mozzarella snijden
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Schep in een zeef boven een kom, bestrooi met het zout en meng voorzichtig door elkaar. Laat 10 min. staan. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes van een ½ cm en laat uitlekken.

Kruidenolie maken
Houd 4 blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe ondertussen de rest van het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer. Pureer tot kruidenolie. Druk na 10 min. voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit de tomaten zonder dat je ze te veel plet. Gooi het vocht niet weg.* 

Tartaar maken
Verdeel de kookringen over 4 borden en verdeel daar de tomaten over, strijk de bovenkant glad. Verdeel de mozzarella over de tomaten. Verwijder de kookringen. Verdeel de basilicumolie erover en besprenkel ook rondom het caprese taartje op het bord. Garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met wat zout en versgemalen zware peper. 

TIP *Serveer het opgevangen vocht van de tomaten in een glaasje ernaast. Lekker met een scheutje gin erin.