Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de tomaatjes om met de helft van de citroenolie en olijfolie, peper en zout.
Rooster de tomaatjes op de bakplaat onder de hete grill of in een droge koekenpan in 5-7 min. gaar. Schep af en toe om. Giet de mozzarella af en halveer de bolletjes. Scheur het basilicumblad grof.
Giet de pasta af, roer de rest van de olie en de peper en zout naar smaak erdoor. Schep de mozzarella en tomaatjes erdoor. Schep de pasta in diepe borden en verdeel het basilicum erover.
Pastasalade 'caprese'
Een variant op de bekende caprese salade. Verwen jezelf door romige vlokken buffelmozzarella door de pasta te scheppen.
- combinatietipSchep de gekookte pasta om met gescheurde rucolasla (zakje 30 g), voor een wat pittiger gerecht.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Gerelateerde recepten
Pastasalade 'caprese'
Een variant op de bekende caprese salade. Verwen jezelf door romige vlokken buffelmozzarella door de pasta te scheppen.

hoofdgerecht
2 personen
545 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de tomaatjes om met de helft van de citroenolie en olijfolie, peper en zout.
Rooster de tomaatjes op de bakplaat onder de hete grill of in een droge koekenpan in 5-7 min. gaar. Schep af en toe om. Giet de mozzarella af en halveer de bolletjes. Scheur het basilicumblad grof.
Giet de pasta af, roer de rest van de olie en de peper en zout naar smaak erdoor. Schep de mozzarella en tomaatjes erdoor. Schep de pasta in diepe borden en verdeel het basilicum erover.
combinatietip:Schep de gekookte pasta om met gescheurde rucolasla (zakje 30 g), voor een wat pittiger gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
150 g penne
1 el olijfolie extra vierge met citroenaroma
1 el olijfolie extra vierge
1 mespunt versgemalen zeezout
1 mespunt zwarte peper
250 g romaatjes
150 g mini mozzarella's
15 g verse basilicum