Pastasalade met waterkers

hoofdgerecht
2 personen
3
27
Advertentie
Ingrediënten
- zout
- 150 g penne (pasta)
- ½ zakje hazelnoten (à 65 g)
- 2 bosuitjes
- 100 g gorgonzola (kaas)
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- versgemalen peper
- 2 zakjes waterkers (à 75 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In pan met ruim kokend water met zout penne in ca. 10 minuten beetgaar koken. Intussen hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Penne afgieten. Gorgonzola in stukjes snijden, door penne mengen en al roerend laten smelten. In kom azijn met olie, zout en peper tot dressing kloppen. Pasta en bosui erdoor scheppen. Laten afkoelen.
- Uit waterkers grove takjes verwijderen. Waterkers losjes door pastasalade mengen. Pastasalade in twee diepe borden scheppen en hazelnoten erover strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 0 g