Mozzarellasticks met pistache en tomatendip

Leuk & snel

- 00:29 min.

Mozzarella sticks zijn altijd welkom. Dit kaashapje met krokant jasje van pistache is de koning van de borrelhapjes. Lekker met zelfgemaakte dip van tomaat en balsamico.

HAPJE – 8 STUKS - 25 MIN. + 1 UUR WACHTTIJD

INGREDIËNTEN
200 g Galbani mozzarella maxi
30 g tarwebloem
2 eieren
30 g gepelde pistachenoten
20 g Parmigiano Reggiano poeder
50 g panko
2 trostomaten
1 el wittebalsamicoazijn
1 liter arachideolie (of frituurolie) 

Paneermeel maken
Snijd de mozzarella in de lengte in 4 plakken en vervolgens in de lengte in 8 repen. Doe de bloem in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Doe de panko in een derde diep bord. Hak de pistachenoten zo fijn mogelijk. Meng met de kaaspoeder door de panko. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Mozzarella sticks maken
Wentel de mozzarellarepen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het panko-mengsel. Doe dit nog een keer (dubbel paneren). Leg de mozzarellasticks 1 uur in de vriezer. Halveer ondertussen de tomaten. Rasp ze aan de snijkant tot je alleen het velletje overhoudt. Dit wordt niet gebruikt. Meng de tomatenpulp met de balsamicoazijn tot een dip. 

Frituren
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als je er een stukje brood in doet en dit meteen begint te bruisen. Frituur de mozzarellasticks in delen ca. 2 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de mozzarellasticks zo snel mogelijk. Serveer de dip ernaast.