Paddenstoelenrisotto met pancetta uit de oven

Receptvideo

- 00:36 min.

Paddenstoelenrisotto is een klassieker die zowel door de week als op een feestelijke avond niet misstaat als hoofdgerecht. Wist je dat je risotto ook in de oven kunt maken? Deze variant met pancetta staat er met slechts 15 min. voorbereiden in! Dus sit back and relax tot deze romige paddenstoelenrisotto uit de oven komt.

Pancetta bakken
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 160 g pancetta in kleine stukjes. Verhit 25 g boter in een grote koekenpan en bak de pancetta 3 min. Snijd ondertussen 800 g kastanjechampignons in kwarten. Voeg de champignons toe aan het spek en bak 5 min. op hoog vuur.

Risotto maken
Doe ondertussen 1 ½ paddenstoelenbouillontablet en 2 el gedroogde paddenstoelen (potje 36 g, Euroma) met 700 ml kokend water in een kom en laat de bouillon oplossen. Voeg 250 g risottorijst toe aan het spek en bak 3 min. op laag vuur mee tot de korrels glazig zijn.

Risotto uit de oven
Verdeel het mengsel over een ovenschaal (20 x 30 cm), schenk de bouillon erbij en roer door. Bak alles ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem na 35 min. uit de oven en roer 200 g crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. terug in de oven. Snijd ondertussen ½ bakje peterselie (à 15 g) fijn. Neem de risotto uit de oven, meng 50 g Parmigiano Reggiano-poeder (zakje 40 g, Zanetti) en ¾ van de peterselie door de risotto en bestrooi met de rest van de kruiden.