Mandarijnentulband

Receptvideo

- 00:38 min.

Cake bakken met ‘appeltjes van oranje’, dat is pas echt Sinterklaas stijl! Met een mandarijnentulband kom je helemaal in de sfeer van ’t Heerlijk Avondje. Laat de geur van deze tulband cake het huis vullen en geniet van de gezellige decembermaand!

Mandarijnen koken in schil

Verwijder de steelaanzet van 500 g (biologische) mandarijnen en doe de vruchten ongepeld in een pan. Voeg zo veel water toe dat ze onderstaan. Breng het water aan de kook en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Giet af en laat 1 uur afkoelen.

Cake beslag maken met amandelmeel

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de mandarijnen met schil in een ruime kom en pureer met de staafmixer, of pureer ze in de keukenmachine. Voeg 8 eieren, 1 tl bakpoeder en 300 g witte basterdsuiker toe en pureer tot beslag. Doe het beslag in een kom en meng 400 g amandelmeel erdoor.

Tulband bakken

Bestuif een ingevette tulbandvorm (2.4 liter) met 2 tl bloem en schenk het beslag in de vorm. Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem de tulband uit de oven, laat 5 min. afkoelen en stort op een schaal. Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 1 uur).

Deze cake is door de mandarijnen en het amandelmeel vrij vochtig.

TIP Ook lekker: meng 2 el maanzaad door het beslag.