Zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden

Leuk & snel

- 00:20 min.

Wat eten we vandaag? Vis natuurlijk! Wat dacht je van dit makkelijke recept met maar 5 ingrediënten? Van zalm uit de oven word je altijd al blij, en als je de zalm dan ook nog op een bedje van sinaasappel en venkel in de ovenschaal legt, wordt het pas echt een feestje! Zeker omdat de oven het echt zware werk doet.

Zalm op bed van venkel en sinaasappel
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de onderkant en stengels van 1 venkelknol, halveer de knol en snijd in plakken van een ½ cm. Snijd 1 sinaasappel in plakken van een ½ cm. Verdeel de venkel over de lengte van een ovenschaal (ter grootte van een zalmfilet) en verdeel er de sinaasappel over. Leg hier 630 gr verse zalmfilet in een stuk op. Besprenkel met 1 el olie en bestrooi met peper en zout.

Zalm in de oven bakken
Rooster de zalm afhankelijk van de grootte ca. 15-20 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen 12 gr verse platte peterselie fijn. Pluk de blaadjes van 15 gram verse basilicum en snijd de grote blaadjes grof. Neem de zalm uit de oven en verdeel er vlak voor serveren de kruiden over.