Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas

Leuk & snel

- 00:23 min.

Borreplank-alarm! Met dit borrelbrood met (véél) kaas en kruiden heb je geen plank meer nodig, want dit breekbrood doet de andere borrelhapjes teniet. Hij is niet alleen gevuld met oude kaas, maar ook met roomkaas. Verse bieslook, basilicum en knoflook erbij en je vulling is klaar. Beetje boter erover raspen en het borrelbrood kan de oven in. Was het nog niet duidelijk, dan zeggen wij het nog een keer: dit borrelbrood is broodnodig voor elke borrelplank!

INGREDIËNTEN
1 Liefde & Passie Spelt Volkoren (ongesneden) 
1 teen knoflook 
2/3 bakje bieslook (à 15 g) 
1 bakje basilicum (15 g) 
75 g oude kaas (stukje) 
200 g roomkaas 
30 g roomboter (koud) 

Keukenspullen
spuitzak 

Brood snijden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

Kaasmengsel maken
Snijd de knoflook, bieslook en het basilicum inclusief de stengels fijn. Rasp de kaas. Doe de roomkaas, geraspte kaas, knoflook en kruiden in een kom en roer los. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep in de spuitzak.

Borrelbrood maken
Spuit het roomkaasmengsel tussen de inkepingen in het brood. Rasp de boter boven het brood. Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.