Rollade met kruiden en knoflook

Receptvideo

- 00:36 min.

Met een klassieke varkensrollade voor het kerstdiner zit je altijd goed! Voor dit hoofdgerecht vul je de rollade met kruiden en knoflook. De rollade braden doe je in roomboter en daarna bak je het vlees in de oven. Met deze klassieker op je kerstmenu steel je zeker weten de show. Kook jij op Eerste of Tweede Kerstdag? Aanschuiven maar!

Rollade braden voorbereiden
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Haal de tenen los van een halve bol knoflook, pel en halveer in de lengte. Maak met een puntig, scherp mesje 20 inkepingen van 4 cm diep en 1 cm breed in de bovenkant van 1 varkensfiletrollade à 600 g.

Rollade kruiden
Snijd de takjes van een half bakje rozemarijn (à 15 g) en een half bakje tijm (à 15 g) in stukjes van 3-4 cm. Vul de inkepingen in de rollade met de knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade met peper en zout.

Rollade in de oven
Verhit 50 g ongezouten boter en 4 el traditionele olijfolie in een ovenvaste braadpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het netje en snijd in plakken.