Gevulde rollade met pepersaus

Receptvideo

- 04:08 min.

Ben je op zoek naar een feestelijk hoofdgerecht deze kerst? Probeer dan eens het recept gevulde rollade met pepersaus. In de receptvideo zie je hoe dit lekkere recept stap-voor-stap maakt.

Gevulde rollade met pepersaus maken:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwijder voorzichtig het netje van een ambachtelijke rollade, maar gooi het niet weg. Snijd de rollade in de lengte in tot tweederde. Klap het vlees open en snijd het aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het uitklappen tot een lange lap.

Verwijder het vel van 3 Catalaanse braadworsten en verdeel het worstvlees over de uitgeklapte rollade. Ris de blaadjes en naaldjes van een half bakje verse Italiaanse kruiden en verdeel over het vlees. Rol de rollade stevig op en trek het netje er weer voorzichtig om. Bestrooi de rollade rondom met peper en zout.

Rollade bakken
Verhit 50 gram boter in een ovenvaste braadpan of ovenvaste hapjespan. Bak de rollade op middelhoog vuur in 4 minuten rondom bruin. Steek een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees. Bak het in de oven in ongeveer 55 minuten tot het vlees 62 graden is.

Pepersaus
Neem het vlees uit de pan, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Giet het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Zet de pan op hoog vuur en voeg 380 milliliter vleesfond en een eetlepel groene peperkorrels toe. Laat op hoog vuur inkoken tot er een kwart over is. Voeg 125 milliliter slagroom toe en laat weer inkoken tot de saus dik en vloeibaar is.

Verwijder het netje van de rollade. Snijd het vlees in plakken en serveer het met de saus.

Zo maak je gevulde rollade met pepersaus. Eet smakelijk!