Rollade braden

Kookles

- 04:52 min.

Wil je een rollade braden, maar weet je niet hoe dit moet? Allerhande legt het je uit in deze video. Daarnaast is er ook een variant: Rollade met kruiden en knoflook. 

Rollade bereid je zo: 

Stap 1: Laat de varkensvleesrollade op kamertemperatuur komen en bestrooi deze met peper en zout. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Verhit 100 gram boter op hoog vuur in een ovale pan. Vervolgens de rollade braden op hoog vuur tot het vlees rondom bruin is. 

Stap 2: Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven. Bedruip de rollade iedere 20 minuten met het bakvet om uitdrogen te voorkomen. 

Stap 3: Controleer of de rollade gaar is met een vleesthermometer of door het vlees in te drukken. 


Stap 4: Haal de rollade uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten onder de deksel zodat de sappen zich kunnen herverdelen. Rollade kruiden en knoflook 

Variant met kruiden en knoflook
De variant rollade met kruiden en knoflook verschilt alleen in de eerste stap van het basisrecept Rollade braden. De kok laat zien hoe je kleine inkepingen maakt in het vlees en deze vult met knoflook, rozemarijn en tijm. Dit heet pikeren. De rest van het recept is hetzelfde als het basisrecept.