Bavette rollade
Bavette rollade
bewaar
bewaar

Bavette rollade

Met dit recept maak je jouw eigen bavette rollade from scratch.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur 40 min. wachten
6waarderingen

8 ingrediënten

Aan de slag

1

Haal de bavette uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Snijd de knoflook, peterselie en oregano fijn. Meng samen met de chilivlokken, olie en azijn in een kom. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat staan voor gebruik.

2

Leg de bavettes plat op een werkblad. Snijd ze met een dun, scherp mes over de hele lengte bijna door zodat je ze kunt openvouwen. Je hebt dan twee grote platte lappen vlees. Leg ze naast elkaar op vershoudfolie met een klein overlappend stukje, zodat je ze als 1 rollade kunt oprollen.

3

Verdeel de kruidendressing over de bavette en rol voorzichtig, maar zo strak mogelijk op vanaf de lange kant met behulp van het folie. Draai de zijkanten strak dicht zoals een toffee. Leg de rollade 1 uur in de koelkast. Haal het folie eraf en bind de rollade in de breedte op met 4 stukjes keukentouw.

4

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de rollade net in past en laat uitbruisen. Leg de rollade in de pan en bak hem in 1-2 min. rondom bruin. Doe de rollade in een ovenschaal, schenk het braadvet erover en bak hem in het midden van de oven in 25-30 min. gaar. Controleer dat met een thermometer; de kerntemperatuur van de rollade moet 60 °C zijn.

5

Leg de rollade op een voorverwarmd bord en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het vlees zo 10 min. rusten.

combinatietipLekker met een frisse groene salade en gebakken aardappelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bavette rollade

Met dit recept maak je jouw eigen bavette rollade from scratch.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig