bewaar
BBQ-Bavette met whipped kruidenboter
BBQ-Bavette met whipped kruidenboter
bewaar

BBQ-Bavette met whipped kruidenboter

Snel een mooi stuk vlees op tafel? Dan is deze bavette met kruidige opgeklopte boter wat voor jou!

35 min. bereiden
5 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

beef bavette

7.5 g

verse platte peterselie

3 el

milde olijfolie

5½ el

american style BBQ-kruiden

125 g

ongezouten roomboter

1 tl

zeezout

1 el

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • barbecue

  • handmixer

Snel een mooi stuk vlees op tafel? Dan is deze bavette met kruidige opgeklopte boter wat voor jou!

Aan de slag

1

Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de olijfolie met de 2 el BBQ-kruiden.

2

Steek de barbecue aan. Doe de boter met de peterselie, 3 el BBQ-kruiden en het zeezout in een kom en klop 2 min. met de mixer. Schraap de zijkanten van de kom af, voeg de melk toe en klop op hoge snelheid ca. 10 min. tot de boter luchtig is.

3

Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de kruidenolie. Gril ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Neem van de barbecue, laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd met een scherp mes in dunne plakjes. Schep er 1 el luchtig geklopte (whipped) boter op en serveer de rest van de boter apart erbij. Bestrooi het vlees met de rest van de kruiden.

bereidingstipJe kunt de bavette ook 4 min. bakken in een grillpan zonder olie of boter.
bewaartipWhipped boter over? In een hersluitbare pot of bakje in de koelkast kun je de boter 2 weken bewaren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ-Bavette met whipped kruidenboter

Snel een mooi stuk vlees op tafel? Dan is deze bavette met kruidige opgeklopte boter wat voor jou!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig