BBQ-Bavette met whipped kruidenboter
Snel een mooi stuk vlees op tafel? Dan is deze bavette met kruidige opgeklopte boter wat voor jou!
Ingrediënten
4 personen
500 g
beef bavette
7.5 g
verse platte peterselie
3 el
milde olijfolie
5½ el
american style BBQ-kruiden
125 g
ongezouten roomboter
1 tl
zeezout
1 el
halfvolle melk
Dit heb je nodig
vershoudfolie
barbecue
handmixer
Aan de slag
Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de olijfolie met de 2 el BBQ-kruiden.
Steek de barbecue aan. Doe de boter met de peterselie, 3 el BBQ-kruiden en het zeezout in een kom en klop 2 min. met de mixer. Schraap de zijkanten van de kom af, voeg de melk toe en klop op hoge snelheid ca. 10 min. tot de boter luchtig is.
Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de kruidenolie. Gril ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Neem van de barbecue, laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd met een scherp mes in dunne plakjes. Schep er 1 el luchtig geklopte (whipped) boter op en serveer de rest van de boter apart erbij. Bestrooi het vlees met de rest van de kruiden.
BBQ-Bavette met whipped kruidenboter
Snel een mooi stuk vlees op tafel? Dan is deze bavette met kruidige opgeklopte boter wat voor jou!

hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
35 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de olijfolie met de 2 el BBQ-kruiden.
Steek de barbecue aan. Doe de boter met de peterselie, 3 el BBQ-kruiden en het zeezout in een kom en klop 2 min. met de mixer. Schraap de zijkanten van de kom af, voeg de melk toe en klop op hoge snelheid ca. 10 min. tot de boter luchtig is.
Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de kruidenolie. Gril ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Neem van de barbecue, laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd met een scherp mes in dunne plakjes. Schep er 1 el luchtig geklopte (whipped) boter op en serveer de rest van de boter apart erbij. Bestrooi het vlees met de rest van de kruiden.
bereidingstip:Je kunt de bavette ook 4 min. bakken in een grillpan zonder olie of boter.
bewaartip:Whipped boter over? In een hersluitbare pot of bakje in de koelkast kun je de boter 2 weken bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g beef bavette
7½ g verse platte peterselie
3 el milde olijfolie
5½ el american style BBQ-kruiden
125 g ongezouten roomboter
1 tl zeezout
1 el halfvolle melk
Dit heb je nodig
vershoudfolie
barbecue
handmixer