Bavette met chimichurri
Dit prachtige stuk vlees is afkomstig van de flank van de koe, wat het vlees een grove structuur geeft. Op de BBQ wordt de bavette onweerstaanbaar lekker. Wát een pronkstuk!
490 kcal
20 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
700 g
1
1
2 tenen
15 g
1 el
1 tl
9 el
2 el
1 el
Dit heb je nodig
vershoudfolie
barbecue
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
BBQ-gids 2024 - BBQ-gids 2024
Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.
Maak de chimichurri. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Meng de rode peper samen met de ui, knoflook, peterselie, oregano, paprikapoeder, ⅔ van de olijfolie, rodewijnazijn en het water. Breng op smaak met eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de rest van de olijfolie. Gril 5-6 min. op de barbecue tot het een kerntemperatuur van 52-54 C (medium rare) heeft bereikt. Keer halverwege. Neem van de barbecue, laat 5-10 min. rusten onder aluminiumfolie en serveer met de chimichurri.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bavette met chimichurri
Dit prachtige stuk vlees is afkomstig van de flank van de koe, wat het vlees een grove structuur geeft. Op de BBQ wordt de bavette onweerstaanbaar lekker. Wát een pronkstuk!

hoofdgerecht
4 personen
490 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.
Maak de chimichurri. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Meng de rode peper samen met de ui, knoflook, peterselie, oregano, paprikapoeder, ⅔ van de olijfolie, rodewijnazijn en het water. Breng op smaak met eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de rest van de olijfolie. Gril 5-6 min. op de barbecue tot het een kerntemperatuur van 52-54 C (medium rare) heeft bereikt. Keer halverwege. Neem van de barbecue, laat 5-10 min. rusten onder aluminiumfolie en serveer met de chimichurri.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g BBQ bavettes
1 rode peper
1 sjalot
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
1 el gedroogde oregano
1 tl gerookt paprikapoeder
9 el milde olijfolie
2 el rodewijnazijn
1 el water
Dit heb je nodig
vershoudfolie
barbecue




