Bavette met gegrilde asperges en zoete-aardappelchips
Bavette met gegrilde asperges en zoete-aardappelchips

Bavette met gegrilde asperges en zoete-aardappelchips

Krijg je eters? Serveer een mooi stuk vlees met asperges en zoete aardappel.

35 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 liter

arachideolie

400 g

zoete aardappel

50 g

ongezouten roomboter

300 g

beef bavette

1 teen

knoflook

2 takjes

verse tijm

350 g

groene asperges

½ el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • frituurpan

  • mandoline

  • grillpan

Krijg je eters? Serveer een mooi stuk vlees met asperges en zoete aardappel.

Aan de slag

1

Verwarm de arachideolie in de frituurpan voor op 180 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en schaaf er met een mandoline dunne plakjes van. Frituur de zoete-aardappelchips in meerdere batches in ca. 4 min. knapperig.

2

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de bavette (op kamertemperatuur) op hoog vuur 2 min. Keer de bavette, bak nog 2 min. op hoog vuur. Pel en kneus ondertussen de knoflook. Draai het vuur middelhoog, voeg de takjes tijm en gekneusde knoflook toe en bak nog 3 min. Bedruip met een lepel de boter over de bovenkant van de bavette (arroseren). Neem de bavette uit de pan en laat ca. 10 min. onder aluminiumfolie rusten. Bewaar de boter.

3

Snijd ondertussen 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril 5 min. op middelhoog vuur.

4

Snijd de bavette in dunne plakjes. Verdeel de bavette, groene asperges en chips over de borden. Verdeel de gebruinde boter over de bavette.

tip

combinatietipLekker met grof zeezout.