Mini meringue-taartjes met frambozen en rozenwater

Leuk & snel

- 00:30 min.

Deze meringue-taartjes zijn makkelijk vooraf te maken. En hoe leuk is het om een eigen taartje voor je neus te hebben dat je niet hoeft te delen? Héél leuk, denken wij. Maak daarom deze vier mini meringue-taartjes met frambozen en rozenwater als kerst dessert. Aan de slag!

INGREDIENTEN

25 g gepelde pistachenoten

125 g mascarpone

100 g volle kwark

1 el poedersuiker

1/2 tl rozenwater

2 el gevriesdroogde frambozen

2 roomboter cakejes naturel

75 g verse frambozen

4 AH schuimkransjes (roze en/of wit)


Meringue-taartjes maken
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn. Klop met een garde de mascarpone en kwark los en meng de poedersuiker en het rozenwater erdoor. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen en meng de helft kort door het mascarponemengsel.

Meringue-taartjes opbouwen
Snijd elk cakeje horizontaal doormidden. Verdeel de cakejes over serveerborden en besmeer de bovenkanten met de helft van het mascarponemengsel. Bestrooi met de helft van de pistachenoten en de helft van de rest van de gevriesdroogde frambozen. Leg er een schuimkransje op. Besmeer met de rest van het mascarponemengsel en bestrooi met de rest van de pistachenoten en gevriesdroogde frambozen. Verdeel de verse frambozen op en rondom het torentje.

TIP
Vervang het vanille-aroma door 1,5 tl rozenwater (Souq, flesje 100 ml).
Dit geeft je taart een aromatische, licht exotische smaak en dit past perfect bij pistache en frambozen. Extra feestelijk!