Kabeljauwhaasjes in bacon

Receptvideo

- 00:47 min.

Kabeljauw bakken met Kerstmis is net zo feestelijk als een kerstdiner met rollade of kalkoen! Dus visliefhebbers opgelet: deze kabeljauwhaasjes in bacon maken jouw kerstmenu pas echt compleet. Een hoofdgerecht om je vingers bij af te likken en je maakt het met slechts 5 ingrediënten. Een makkelijk en lekker recept, dubbel feest dus tijdens Kerst met de fam! Merry fishmas! 

Kruidenolie maken
Haal de blaadjes van de takjes kruid uit 1 bakje Italiaanse kruidenmix (20 g) en doe in een hoge beker. Rasp de gele schil van 1 citroen (schoongeboend) en voeg het rasp samen met 4 el olijfolie aan de kruiden toe. Maal glad met de staafmixer. Verdeel over 2 kommetjes.

Kabeljauw in bacon
Halveer 500 g kabeljauwhaasjes (2 stuks) zodat je 4 gelijke stukken hebt. Leg ¼ van 200 g bacon in een rechthoek op het werkblad. Laat de plakjes elkaar voor de helft overlappen. Bestrijk de stukken vis met behulp van het bakkwastje rondom met de helft van de kruidenolie en leg ze op de bacon. Vouw de bacon zo strak mogelijk om de kabeljauwhaasjes. Deze moeten aan alle kanten met de bacon bedekt zijn. Herhaal met de rest van de vis en de bacon.

Vis bakken
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de vis op middelhoog vuur in 8 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Roer 1 el olijfolie door de rest van de kruidenolie. Snijd de citroen in parten. Serveer de vis met de rest van de kruidenolie en de citroenparten.