Spaghetti met geroosterde groenten, ricotta en rauwe ham

Receptvideo

- 00:22 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Vandaag eten we spaghetti met geroosterde groenten, ricotta en ham. Voor dit makkelijke recept heb je maar 5 ingrediënten nodig. Een perfect gerecht voor een drukke doordeweekse avond. Met lekker veel groenten uit de oven!

Groenten roosteren

Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort 250 g ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Verdeel ondertussen 900 g gegrilde groenten over de braadslee, besprenkel met 3 el milde olijfolie en bestrooi met 1 el venkelzaad. Schuif de bakplaat met de ricotta na 15 min. onder in de oven en plaats de braadslee met de groenten in het midden. Rooster de groenten de laatste 15 min. mee. Schep regelmatig om.

Spaghetti maken

Kook ondertussen 300 g spaghetti kamut volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang wat van het kookvocht op. Meng de geroosterde groenten en wat van het kookvocht door de pasta. Schep op een grote schaal. Breek de ricotta erboven in stukken, scheur 100 g coburgerham in stukken en verdeel erover. Besprenkel met de 1 el milde olijfolie.

Serveertip: Lekker met basilicum of rucolacress.