Köfte kebab met yoghurtsaus

Receptvideo

- 00:43 min.

Is 'wat eten we vandaag?' bij jou ook altijd de vraag? Vanavond eten we Turks! Deze köfte kebab met yoghurtsaus is heerlijk als doordeweekse maaltijd. Een hoofdgerecht met vlees dat naast budgetproof ook een gezond recept is! Lekker met frisse komkommer en augurken in volkoren pitabroodjes. Hiermee krijg je iedereen aan tafel. 

Kebab maken
Snipper 2 sjalotten. Snijd 15 g peterselie fijn. Meng de sjalot, de helft van de peterselie en 2 tl ras el hanout door 400 g mager gehakt. Vorm hier met vochtige handen 8 worstjes van. Rijg aan 4 prikkers of spiesjes steeds 2 worstjes. Verhit 1 el milde olijfolie in een grote koekenpan en bak de spiesen in 10 min. gaar en bruin.

Pitabroodje met komkommersalade
Snijd ondertussen 2 tenen knoflook. Meng met de rest van de peterselie door 170 g Griekse yoghurt 0%. Breng op smaak met peper. Snijd 1 komkommer en 1 pot augurken (à 370 ml) in plakjes. Meng met 1 el van het augurken­ vocht. Verwarm 4 volkoren pitabroodjes in de brood­ rooster. Serveer de spiesen met de broodjes, de komkommersalade en de saus.