Bloemkoolrijstwafels met pulled pork

Leuk & snel

- 00:33 min.

Wafels met slagroom en aardbeien move over! Vanaf nu is bloemkoolrijst jouw main ingredient als je aan het bakken slaat. Deze wafels vol verborgen groenten zijn niet compleet zonder de pulled pork met barbecuesmaak. En de extra spice? Dat komt wel goed met die jalapeños.

LUNCH – 2 PERS. – 25 MIN.

INGREDIENTEN
300 g pulled pork (schaal 480 g)
300 g bloemkoolrijst
2 eieren
2 bosuitjes
1 el jalapeñoplakjes (ca. 6 plakjes, potje 295 g)
50 g geraspte Goudse oude kaas 48+ (zakje 175 g)
20 g strooikaas (Parrano Originale)
1 mespunt chilipoeder
2 el barbecuesaus

wafelijzer voor 2 wafels, met antiaanbaklaag

Bloemkoolrijst maken
Verwarm de pulled pork volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een wok of hapjespan. Laat de bloemkoolrijst even afkoelen.

Wafels maken van bloemkool
Verwarm het wafelijzer voor. Klop ondertussen de eieren los. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de jalapeño’s fijn. Meng de bloemkoolrijst, de eieren, de helft van de bosui, de jalapeno’s, geraspte kaas, strooikaas en chilipoeder in een kom. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer. 

Wafels bakken
Bak de wafels in ca. 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje. Houd de wafels warm onder aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag de andere 2 wafels.

Pulled pork bbq-style
Verdeel de pulled pork over 2 wafels en besprenkel met de barbecuesaus. Leg de andere wafels erop en garneer met de rest van de bosui.