Pulled pork

BBQ

- 03:08 min.

Benten, barbecueër pur sang, gaat de uitdaging aan: Amerikaanse pulled pork. Eén van zijn favorieten! Begin op tijd, want het vlees moet een paar uur roken en garen. 

Voorbereiden
Laat de rooksnippers een half uur weken in ruim water. Steek de barbecue aan, eventueel met een firestarter. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant. Kijk voor de BBQ uit deze video en meer barbecues op bol.com. 


Vlees kruiden
Meng 2 eetlepels grof zeezout, 2 eetlepels rietsuiker, 1 eetlepel tabasco en 1 eetlepel paprikpoeder door elkaar. Wrijf 2 kilo procureur (ontbeende varkensnek) er rondom mee in.

Vlees roken
Leg het vlees in aluminium schaal. De schaal zet je op het stuk waar geen houtskool ligt. Strooi wat rooksnippers over de kolen en doe de deksel op de barbecue. Laat het vlees 3,5 uur garen (dit kan per BBQ verschillen). Keer het vlees ieder half uur. Vul ieder uur de houtskool aan om de barbecue heet te houden en gooi steeds wat nieuwe rooksnippers op de kolen.

Saus maken
Laat 125 gram donkere basterdsuiker, 125 milliliter ciderazijn, 150 gram ketchup en 1 eetlepel tabasco 5 minuten zacht koken en laat daarna een uurtje inkoken op de BBQ, zodat de saus een rooksmaakje krijgt. Houd hem wel in de gaten, door de suiker kan de saus ook verbranden.

Vlees en saus klaar?
Als het vlees zo gaar is dat je er stukjes vlees van kunt trekken, is het klaar. Laat het een half uur afkoelen. Voeg het bakvocht van het vlees toe aan de saus.

Pulled pork
Trek het vlees in kleine stukjes uit elkaar. De stukjes vet tussen het vlees kun je weggooien. Warm de saus dan nog een even op en meng door het vlees. Serveer met coleslaw op een broodje en je hebt een heerlijke combi!