Paastaart (paasverrassingstaart)

Receptvideo

- 01:08 min.

Een taart met Pasen, gevuld met chocolade paaseieren en andere paaschocolade is een verrassing op zichzelf. Maar als je deze taart opensnijdt zie je pas echt een surprise… Bijna net zo leuk als buiten paaseieren verstoppen en zoeken. Met deze surprise-paastaart wordt Pasen een groot feest. Ga aan de slag met het maken van een lagentaart! Lekker zelf botercrème kloppen, met vanille en kleurstof om deze paastaart helemaal na te maken zoals op de cover van Allerhande. Met deze video kan iedereen deze taart bakken. Vrolijk Paasfeest!

INGREDIËNTEN
775 g roomboter (op kamertemperatuur) + extra voor invetten
375 g kristalsuiker
1½ tl vanille-extract
6 eieren
375 zelfrijzend bakmeel
400 g poedersuiker
1 tl gele kleurstof (pakje 45 g, Dr. Oetker)
1/8 tl rode kleurstof (pakje 45 g, Dr Oetker)
350 g paaseitjes
2 springvormen Ø 18 cm
bakpapier
uitsteekvorm Ø 7 cm

Beslag kloppen
Verwarm de oven voor op 165 °C. Klop met een handmixer 375 g roomboter en de kristalsuiker 5 min. luchtig in een hoge mengkom. Voeg 1 tl vanille-extract toe. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Doe het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout erbij en mix in 5 min. tot een glad beslag. Vet de springvormen in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het beslag over de vormen. Bak in ca. 55 min. gaar in het midden van de oven. 

Botercrème maken
Klop de rest van de roomboter 8 min. met de poedersuiker tot botercrème. Door zo lang te kloppen wordt de botercrème egaal, luchtig en mooi wit. Meng 200 g van de botercrème met de rode en gele kleurstof met een spatel tot een donkergele crème. Voeg de rest van het vanille-extract toe aan de gele botercrème en meng nog 1 min. Laat de cakes in ca. 1 uur helemaal afkoelen. 

Cake snijden
Snijd ze aan de bovenkant bij, zodat deze kant mooi recht en egaal is. Snijd de cakes precies in het midden horizontaal door, zodat je 4 gelijke helften krijgt. Houd 1 onderste laag apart en stapel de andere 3 lagen recht op elkaar. Snijd in het midden van deze drie cakelagen met de uitsteekvorm een gat tot de bodem.

Lagen taart opbouwen
Smeer een laagje van de witte botercrème op bovenkant van de cakelagen en stapel de lagen op een groot bord op tot een taart. Vul het diepe gat in het midden van de taart tot de rand met paaseitjes, bewaar een handjevol paaseitjes voor bovenop de taart. Leg de laatste laag cake, zonder gat, ondersteboven bovenop de taart, zodat de bovenkant van de taart extra strak is.

Botercrème icing
Houd 1 el witte botercrème apart. Besmeer de zijkanten van de onderste twee cake- lagen met de gele botercrème, besmeer de bovenkant en zijkanten van de cake met de rest van de witte botercrème. Meng op de rand waar de twee kleuren samenkomen de botercrèmes een beetje voor een mooi kleurverloop tussen het witte en het gele in. Strijk met de rechte kant van een groot mes (bijvoorbeeld koksmes) langs de botercrème om de taart glad af te werken. Houd het mes rechtop tegen de cake aan en draai het bord langzaam rond om de botercrème mooi glad te strijken. Maak de randen van het bord schoon met wat keukenpapier en warm water. 

Taart versieren
Zet de cake 30 min. in de koelkast om op te stijven. Decoreer de taart met de achtergehouden paaseitjes, de witte- chocoladekuiken, marsepeinen donuts en paastruffels. Gebruik voor het vastzetten van je eitjes eventueel een klein likje botercrème dat overblijft na het gladstrijken van de taart. Snijd de taart aan en laat de paaseitjes eruit rollen.

Bekijk hier het volledige recept voor deze surprise-paastaart met paaseitjes en chocolade: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193660/paasverrasingstaart

Kijk voor meer recepten en kookhulp op de website van Allerhande. Ga naar http://www.ah.nl/allerhande.

Like, follow & share Allerhande:
Facebook: https://www.facebook.com/allerhande
Instagram: https://instagram.com/allerhande
Pinterest: https://www.pinterest.com/allerhande
Youtube: https://www.youtube.com/allerhande