2x BBQ marinade: sticky kip en spareribs van tempeh

Leuk & snel

- 00:30 min.

Marineren kun je leren! Deze BBQ marinades zijn in een handomdraai gemaakt, ook door beginners. Kies jij een pittige variant met kip? Of leid jij liever iedereen om de tuin met smokey vegetarische spareribs van tempeh die niet te onderscheiden zijn van de echte? 

Sticky kip van de BBQ
Jij zegt BBQ, wij zeggen sticky kip! Deze gemarineerde kip is dé winnaar van jouw volgende BBQ-feestje. Met alle kruiden die je gebruikt in de BBQ-marinade wordt het gegarandeerd één grote smaakexplosie. En hoe kan dat ook anders met ingrediënten zoals sriracha, hoisinsaus en Chinese 5-spices? We horen je denken: ‘is dat dan niet heel veel werk?’. Nee hoor, want binnen 20 minuten zet je de sticky kip al in de koelkast om de marinade in te laten trekken. Geen gedoe, gewoon een BBQ-topper om je vingers bij af te likken. 

Vegetarische spareribs van tempeh
Deze vegetarische spareribs zijn onmisbaar op elk zomers tuinfeestje. Je maakt ze met reepjes tempeh die je marineert met een heel scala aan BBQ-proof ingrediënten. We promise: er is niemand meer die je vraagt waar eigenlijk het vlees is. De smaakmaker? Dat is met stip op één de smokey BBQ-saus. Grill it away!