Burrito met gebakken linzen & romige spitskoolsalade

Receptvideo

- 00:34 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Met deze Mexicaanse burrito’s zet je een budgetproof antwoord op tafel vanavond. Voor minder dan €2,50 per persoon eet iedereen deze met vegetarisch wraps, gevuld met 205 gram groente per portie. De gebakken linzen zijn extra lekker door de olie van de zongedroogde tomaten en de romige spitskoolsalade geeft een lekkere bite.

INGREDIËNTEN
2 rode uien (netje) 
2 blikken linzen (à 400 g) 
150 g zongedroogde tomaten (pot 295 g) – Bewaar de olie + Let op verdeling 
1 blikje groene olijven gevuld met citroen (200 g, Merza) 
1 spitskool (ca. 750 g) 
100 g zuivelspread knoflook en kruiden (bakje 200 g, White Lady) 
8 tortillawraps 
175 g geraspte Goudse jonge kaas 48+ 

Uien snijden
Snipper de uien. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Bewaar 2 el olie. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte. Verhit 1 el van de tomatenolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min. Voeg de linzen, olijven en zongedroogde tomaten toe en bak nog ca. 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Koolsalade maken
Halveer de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit de rest van de tomatenolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spitskool ca. 3 min. Voeg de zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tortillawraps verwarmen
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gebakken linzen en warme spitskoolsalade over de tortilla. Bestrooi met de kaas. Rol de tortilla’s op.