Bur­ri­to met ge­bak­ken lin­zen & ro­mi­ge spits­kool­sa­la­de

Mexico meets jouw voorraadkast! Deze burrito's vul je met vers en voorraad.

(8) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Mexico meets jouw voorraadkast! Deze burrito's vul je met vers en voorraad. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Bewaar 2 el olie (per 4 personen). Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte.
  2. Verhit de helft van de tomatenolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min. Voeg de linzen, reepjes zongedroogde tomaten en olijven toe en bak nog ca. 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Halveer de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit de rest van de tomatenolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spitskool ca. 3 min. Voeg de zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gebakken linzen en warme spitskoolsalade over de tortilla. Bestrooi met de kaas. Rol de tortilla’s op.

variatietip:

Deze burrito's toch liever mét vlees? De linzen kun je ook vervangen door 300 g rundergehakt. Bak het in 5 min. rul.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 75 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Burrito met gebakken linzen & romige spitskoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ri­to met ge­bak­ken lin­zen & ro­mi­ge spits­kool­sa­la­de

1
1
  • 2 rode uien
  • 800 g linzen in blik

Snipper de uien. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 150 g zongedroogde tomaten

Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Bewaar 2 el olie (per 4 personen). Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

3
3
  • 200 g groene olijven gevuld met citroen

Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte.

4
4

Verhit de helft van de tomatenolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min.

5
5

Voeg de linzen, reepjes zongedroogde tomaten en olijven toe en bak nog ca. 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 750 g spitskolen

Halveer de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in dunne reepjes.

7
7

Verhit de rest van de tomatenolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spitskool ca. 3 min.

8
8
  • 100 g zuivelspread knoflook en kruiden

Voeg de zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 8 tortillawraps

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10
10
  • 175 g geraspte Goudse jonge kaas

Verdeel de gebakken linzen en warme spitskoolsalade over de tortilla. Bestrooi met de kaas. Rol de tortilla’s op.

variatietip:

Deze burrito's toch liever mét vlees? De linzen kun je ook vervangen door 300 g rundergehakt. Bak het in 5 min. rul.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.