Volkorenlasagne met spinazie en linzen
Met makkelijke aanpassingen maak je zet je zó een gezonde lasagne op tafel

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g champignons
- 2 el milde olijfolie
- 750 g diepvries fijngesneden spinazie
- 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 200 g zuivelspread light
- 400 g linzen in blik
- 12 volkoren lasagne bladen
- 150 g geraspte 30+ kaas
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 3 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, spinazie en Italiaanse kruiden toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur mee. Roer regelmatig.
- Voeg de zuivelspread toe en verwarm 1 min. mee. Breng de groentesaus op smaak met peper en eventueel zout. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de groentesaus.
- Schep 2 lepels groentesaus op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de groentesaus en de kaas. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.
- Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
bereidingstip:
Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 33 g
-
koolhydraten 57 g
waarvan suikers 6 g -
vet 26 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 520 mg
- vezels 18 g
Ook te zien in
Volkorenlasagne met spinazie en linzen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkorenlasagne met spinazie en linzen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 400 g champignons
- 2 el milde olijfolie
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 3 min. op hoog vuur.
- 750 g diepvries fijngesneden spinazie
- 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
Voeg de knoflook, spinazie en Italiaanse kruiden toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur mee. Roer regelmatig.
- 200 g zuivelspread light
Voeg de zuivelspread toe en verwarm 1 min. mee. Breng de groentesaus op smaak met peper en eventueel zout.
- 400 g linzen in blik
Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg toe aan de groentesaus.
Schep 2 lepels groentesaus op de bodem van de ovenschaal.
- 12 volkoren lasagne bladen
- 35 g geraspte 30+ kaas
Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de groentesaus en de kaas.
- 115 g geraspte 30+ kaas
Herhaal dit nog 2 keer en eindig met de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
bereidingstip:
Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen.