Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en laat de spinazie in delen slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui in 8-10 min. zacht en gekaramelliseerd. Schep de helft van de ui uit de pan en hou apart.
Voeg de tomatenpuree en knoflook toe aan de ui in de pan en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en kook nog 5 min., breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper. Meng de spinazie met de apart gehouden ui, de ricotta, melk, nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje tomatensaus. Maak laagjes met de lasagnebladen, het spinazie-ricottamengsel en de tomatensaus. Eindig met het spinazie-ricottamengsel. Verdeel de geraspte kaas erover en bak in 35-40 min. gaar in de oven.
Gezonde lasagne met spinazie en ricotta
Zin in een lasagne boordevol groenten? Deze gezonde volkorenlasagne zit vol spinazie, tomaat en uien, afgemaakt met romige ricotta en een vleugje nootmuskaat. Gezond en smaakvol!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gezonde lasagne met spinazie en ricotta
Zin in een lasagne boordevol groenten? Deze gezonde volkorenlasagne zit vol spinazie, tomaat en uien, afgemaakt met romige ricotta en een vleugje nootmuskaat. Gezond en smaakvol!

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en laat de spinazie in delen slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui in 8-10 min. zacht en gekaramelliseerd. Schep de helft van de ui uit de pan en hou apart.
Voeg de tomatenpuree en knoflook toe aan de ui in de pan en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en kook nog 5 min., breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper. Meng de spinazie met de apart gehouden ui, de ricotta, melk, nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje tomatensaus. Maak laagjes met de lasagnebladen, het spinazie-ricottamengsel en de tomatensaus. Eindig met het spinazie-ricottamengsel. Verdeel de geraspte kaas erover en bak in 35-40 min. gaar in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
70 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes
300 ml water
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
250 g ricotta
100 ml halfvolle melk
½ tl gemalen nootmuskaat
12 volkoren lasagnebladen
75 g geraspte jong belegen 30+ kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)