Gezonde lasagne met spinazie en ricotta

Zin in een lasagne boordevol groenten? Deze gezonde volkorenlasagne zit vol spinazie, tomaat en uien, afgemaakt met romige ricotta en een vleugje nootmuskaat. Gezond en smaakvol!

595 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en laat de spinazie in delen slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.

  2. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui in 8-10 min. zacht en gekaramelliseerd. Schep de helft van de ui uit de pan en hou apart.

  3. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe aan de ui in de pan en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en kook nog 5 min., breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper. Meng de spinazie met de apart gehouden ui, de ricotta, melk, nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje tomatensaus. Maak laagjes met de lasagnebladen, het spinazie-ricottamengsel en de tomatensaus. Eindig met het spinazie-ricottamengsel. Verdeel de geraspte kaas erover en bak in 35-40 min. gaar in de oven.

Gezonde lasagne met spinazie en ricotta

Zin in een lasagne boordevol groenten? Deze gezonde volkorenlasagne zit vol spinazie, tomaat en uien, afgemaakt met romige ricotta en een vleugje nootmuskaat. Gezond en smaakvol!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig