Lasagnette met aubergine-tomatensaus, kappertjes & ricotta

Receptvideo

- 00:21 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Deze lasagnette (kleine lasagne) met aubergine, tomaat en ricotta is een écht Italiaans feestje voor op je doordeweekse dag. Lasagne of in dit recept lasagnette, misschien een beetje moeilijk, maar is het totáál niet. Met 5 ingrediënten en wat liefde in je vingers, kom je al een heel eind.

INGREDIËNTEN

  • 2 aubergines
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid (fles, AH Biologisch)
  • 500 g verse lasagnebladen
  • 2 el kappertjes
  • 250 g ricotta


Aubergine bakken
Snijd 2 aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit 3 el milde olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin.

Saus maken
Voeg 690 g passata di pomodoro fijn gekruid (fles, AH Biologisch) toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en verwarm nog 2 min. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Lasagnette maken
Snijd ondertussen 500 g verse lasagnebladen in de lengte in 4 linten (lasagnette). Kook deze als de saus bijna klaar is in een grote pan met ruim water en zout in 4 min. gaar. Giet af, meng meteen met de saus en verdeel over de borden. Verdeel 2 el kappertjes en 250 g ricotta over de lasagnette.

TIP In plaats van verse lasagnevellen kun je ook 300 g gedroogde pappardelle of andere pasta gebruiken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.