Plaatpizza voor de hele familie

Leuk & snel

- 00:28 min.

Plaatpizza voor de hele familie maken? Ga dan voor deze variant. Waarom? Nou, in elke hoek een andere smaak, dus dat wordt smullen voor iedereen. Met ingrediënten voor de volwassenen én de kids: mozzarella, parmaham, tonijn, olijven, ui, basilicum, rundersoepballetjes, kaas, rucola én truffelmayonaise. Dit recept is in 20 minuten oven-ready. Daarna nog 20 minuten bakken en je kunt aan tafel. Heerlijk als avondeten of als snack op een feestje.
 

Ingrediënten:
2 rollen pizzadeeg en tomatensaus (doos 600 g, koelvers)
150 g minimozzarella
45 g parmaham
1 blikje tonijn in olijfolie (80 g, Fish Tales)
50 g Taggia-olijven (bakje 100 g)
1 kleine rode ui
3 takjes basilicum (bakje 15 g)
125 g rundersoepballetjes (schaal 250 g)
40 g geraspte kaas voor pizza (zakje 150 g)
30 g rucola
2 el truffelmayonaise

Keukenspullen
bakpapier

Pizzadeeg uitrollen 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de twee pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de twee bodems met je vingers stevig aan elkaar, zodat het een grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakking.

Pizza beleggen
Halveer de mozzarellabolletjes. Snijd de parmaham in reepjes van 1 cm. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Beleg 1⁄4 van de pizza met 1⁄3 van de mozzarella en de rundersoepballetjes, beleg 1⁄4 van de pizza met de rest van de mozzarella, beleg 1⁄4 van de pizza met de tonijn, olijven, ui en geraspte kaas, en 1⁄4 van de pizza beleg je na het bakken.

Pizza bakken
Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Haal de plaatpizza uit de oven. Bestrooi het deel met alleen mozzarella met de basilicumblaadjes. Verdeel de rucola, parmaham en truffelmayonaise over het deel met alleen de tomatensaus.

TIP: Bewaar gebakken pizza max. 2 dagen goed afgedekt in vershoudfolie in de koelkast. Je kunt ’m na het afkoelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Warm pizza in 6-8 min. op in een voorverwarmde oven van 180 °C.