Plaat­piz­za voor de he­le fa­mi­lie

Het leukste van zelf pizza maken? Het pizzadeeg het beleggen met je favoriete toppings!

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Het leukste van zelf pizza maken? Het pizzadeeg het beleggen met je favoriete toppings! 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de bodems met je vingers stevig aan elkaar, zodat het een grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakking.
  2. Halveer de mozzarellabolletjes. Snijd de parmaham in reepjes van 1 cm. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Haal de blaadjes van de takjes basilicum.
  3. Beleg ¼ van de pizza met ⅓ van de mozzarella en de rundersoepballetjes, beleg ¼ van de pizza met de rest van de mozzarella, beleg ¼ van de pizza met de tonijn, olijven, ui en geraspte kaas en ¼ van de pizza beleg je na het bakken. Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
  4. Haal de plaatpizza uit de oven. Bestrooi het deel met alleen mozzarella met de basilicumblaadjes. Verdeel de rucola, parmaham en truffelmayonaise over het deel met alleen de tomatensaus.

bewaartip:

Bewaar gebakken pizza max. 2 dagen goed afgedekt in vershoudfolie in de koelkast. Je kunt ’m na het afkoelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Warm (bevroren) pizza in 6-8 min. op in een voorverwarmde oven van °180 C.

video

Plaat­piz­za voor de he­le fa­mi­lie

leuk-snel - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 970 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 92 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.920 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Plaatpizza voor de hele familie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­piz­za voor de he­le fa­mi­lie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1.2 kg koelvers pizzadeeg met tomatensaus

Rol de pizzabodems naast elkaar uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Duw de bodems met je vingers stevig aan elkaar, zodat het een grote plaatpizza wordt. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus uit de verpakking.

4
4
  • 150 g minimozzarella
  • 45 g parmaham

Halveer de mozzarellabolletjes. Snijd de parmaham in reepjes van 1 cm.

5
5
  • 80 g Fish Tales albacore tonijn in olijfolie
  • 50 g Taggia olijven
  • 1 rode ui
  • 3 takjes verse basilicum

Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Haal de blaadjes van de takjes basilicum.

6
6
  • 125 g rundersoepballetjes
  • 40 g geraspte kaas voor pizza

Beleg ¼ van de pizza met ⅓ van de mozzarella en de rundersoepballetjes, beleg ¼ van de pizza met de rest van de mozzarella, beleg ¼ van de pizza met de tonijn, olijven, ui en geraspte kaas en ¼ van de pizza beleg je na het bakken.

7
7

Bak de pizza in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

8
8

Haal de plaatpizza uit de oven. Bestrooi het deel met alleen mozzarella met de basilicumblaadjes.

9
9
  • 30 g rucola
  • 2 el truffelmayonaise

Verdeel de rucola, parmaham en truffelmayonaise over het deel met alleen de tomatensaus.

bewaartip:

Bewaar gebakken pizza max. 2 dagen goed afgedekt in vershoudfolie in de koelkast. Je kunt ’m na het afkoelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Warm (bevroren) pizza in 6-8 min. op in een voorverwarmde oven van °180 C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.