Hartige taart met bloemkool & broccoli

Leuk & snel

- 00:24 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Het antwoord is een quiche met broccoli, bloemkool en spekjes! Je hebt het goed gelezen: dit keer hoef je niet te quichen (eh, kiezen) tussen je favoriete groenten. In deze hartige taart gaat zowel broccoli als bloemkool. Extra fijn: met maar vijf ingrediënten vrolijk je je doordeweekse eettafel al op. Dus aan de slag en bakken maar.

INGREDIËNTEN
8 plakjes deeg voor hartige taart (pakje 10 plakjes, Koopmans, diepvries)
800 g bloemkool- en broccoliroosjes (zak 400 g)
250 g gerookte-spekreepjes
6 eieren
150 g geraspte oude kaas 48+

Quiche voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de deegplakjes ontdooien. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in kleinere roosjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de gerookte-spekreepjes 5 min. krokant op middelhoog vuur. Rol 5 plakjes deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en bekleed hiermee een ingevette en met bakpapier beklede springvorm (Ø 24 cm). Snijd eventuele randjes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Quichevulling maken
Klop de eieren los. Houd 1 el losgeklopt ei apart. Meng de rest van de eieren met de geraspte oude kaas, de bloemkool- en broccoliroosjes en spekjes met aanhangend vet. Breng op smaak met flink wat zwarte peper. Rol de rest van de plakjes deeg en de eventueel weggesneden randjes uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.

Broccoliquiche maken
Verdeel de vulling over het deeg en dek alles af met de deeglap. Vouw de randjes met je vingertoppen om, zodat de taart goed afgesloten is. Snijd een klein kruis in het midden van de deegdeksel en bestrijk met het achtergehouden ei. Bak de taart in ca. 45 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat 10 min. staan. Verwijder de vorm en laat nog 10 min. staan voor je de taart aansnijdt.