Hartige taart met Hollandse groenten en gerookte kip 

Leuk & snel

- 00:59 min.

Zin om een quiche of hartige taart te maken? Ga voor deze heerlijke hartige taart met Hollandse groenten en gerookte kip. Dankzij deze handige video leer je ook meteen blindbakken, da’s fijn!

INGREDIËNTEN
6 plakken hartige taartdeeg (Koopmans, diepvries)
900 g Hollands groentepannetje (pak 450 g, diepvries)
75 g gerookte kipfilet 
3 eieren 
250 g magere kwark
100 g geraspte kaas mild 30+

Keukenspullen
springvorm Ø 28 cm
bakpapier
blindbakvulling

Blind bakken
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vervolgens met het taartdeeg. Bekleed het taartdeeg met een tweede vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 10 min. in het midden van de oven. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder het bakpapier met blindbakvulling en bak nog ca. 10 min. 

Quichevulling maken
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de groenten ca. 12 min. op middelhoog vuur. Snijd de gerookte kip in stukjes van 1 cm. Klop de eieren en kwark met een garde los. Voeg de gerookte kip, geraspte kaas en gebakken groente toe, roer door en breng op smaak met peper.

Hartige taart bakken
Verdeel het groentemengsel over het deeg. Dek de taart af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Haal na 25 min. het aluminiumfolie eraf. Haal de taart uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de springvorm. Serveer lauwwarm of laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

TIP Laat voor een vegetarische versie de kip weg en vervang de geraspte kaas door 150 g geraspte cheddar.