Pita’s met filetlapjes, komkommer & tzatziki

Receptvideo

- 00:45 min.

Is ‘Wat eten we vandaag’ bij jou ook altijd de vraag? Deze volkoren pitabroodjes met spinazie, filetlapjes, komkommer en tzatziki zijn het perfecte comfort food na een warme zomerdag. De tzatziki maak je gewoon zelf, lekker goedkoop en gezond want je maakt ‘m met ingrediënten uit de schijf van vijf. Vier de zomer met deze gezonde, budgetproof pitabroodjes. 

INGREDIËNTEN
1 komkommer
½ bakje dille (à 15 g)
200 g yoghurt Griekse stijl 0.1% vet
1 teen knoflook (netje 250 g)
2 rode uien (netje) 
350 g filetlapjes à la minute (schaal)
1 el gemalen komijn
2 el milde olijfolie (fles 1 liter)
400 g spinazie (zak)
4 volkoren- pitabroodjes

Tzatziki maken
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer voor de tzatziki de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaad- lijsten. Snijd de helft van de komkommer in boogjes en rasp de andere helft met een grove rasp. Snijd de dille fijn. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en dille en pers de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.

Vlees marineren
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de filetlapjes in reepjes van 1 cm breed en meng met de komijn, olie, peper en zout. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ui en het vlees in 3 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. 

Pita’s maken
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken. Warm ondertussen in de oven de pitabroodjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en vul met het vlees, de spinazie, komkommerboogjes en wat tzatziki. Serveer met de rest van de tzatziki.