Zoete-aardappelstamppot met gehaktbal & romaatjes

Receptvideo

- 00:42 min.

Is ‘Wat eten we vandaag’ bij jou ook altijd de vraag? Zoete-aardappelstamppot met prei is de perfecte, gezonde zomerstamp om vandaag te eten! En de gehaktballen voor erbij maak je gewoon zelf, wel zo budgetproof (en glutenvrij)! Grill nog wat tomaten in de oven om dit gerecht af te maken en jouw zomeravond kan beginnen. Welke stamppot-fan ga jij kennis laten maken met deze gezonde stamppot die ook nog eens lief is voor je portemonnee?

INGREDIËNTEN
500 g mager rundergehakt (schaal)
1 ei (doos 10 stuks)
2 tl vadouvan (Euroma by Jonnie Boer)
250 g romaatjes (bak)
½ el milde olijfolie (fles 1 liter)
500 g zoete aardappelen
500 g iets kruimige aardappelen (zak 2.5 kilo, AH BASIC)
600 g prei

Keukenspullen
bakpapier
pureestamper

Gehaktballen maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en meng met het ei, de vadouvan, peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen 4 ballen van. Verdeel de gehaktballen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Besprenkel de romaatjes met de olie en rooster de laatste 10 min. mee. 

Zoete-aardappelstamppot maken
Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 4 cm. Kook in ruim water in 20 min gaar. Was onder- tussen de prei, snijd in dunne ringen en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen. Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree. Breng op smaak met peper. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en serveer met de gehaktballen.