Zoe­te aard­ap­pel­stamp­pot met ge­hakt­bal en to­maat­jes

Zoete aardappel geeft je stamppot een instant twist!

(4) waardeer
hoofdgerecht Zoete aardappel geeft je stamppot een instant twist! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en meng met het ei, de vadouvan, peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen een bal per persoon van. Verdeel de gehaktballen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Besprenkel de romaatjes met de olie en rooster de laatste 10 min. mee.
  2. Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 4 cm. Kook in ruim water in 20 min gaar. Was ondertussen de prei, snijd in dunne ringen en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen.
  3. Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree. Breng op smaak met peper. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en serveer met de gehaktballen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 57 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pel­stamp­pot met ge­hakt­bal en to­maat­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 2 tl vadouvan

Doe het gehakt in een kom en meng met het ei, de vadouvan, peper en eventueel zout.

3
3

Draai er met vochtige handen een bal per persoon van.

4
4

Verdeel de gehaktballen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

5
5
  • 250 g romaatjes
  • ½ el milde olijfolie

Besprenkel de romaatjes met de olie en rooster de laatste 10 min. mee.

6
6
  • 500 g zoete aardappelen
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 4 cm. Kook in ruim water in 20 min gaar.

7
7
  • 600 g preien

Was ondertussen de prei, snijd in dunne ringen en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen.

8
8

Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree. Breng op smaak met peper.

9
9

Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en serveer met de gehaktballen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.