Zoete-aardappelstamppot met witlof en tartaar
Gegrilde witlof en smeuïge zoeteaardappelpuree. Dit is stamppot 2.0!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g zoete aardappelen
- 500 g iets kruimige aardappelen
- 4 stronken witlof
- 2 el Euroma Hollandse kruiden aardappel
- 3 el arachideolie
- 4 rundertartaartjes
- 85 g veldsla
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Schil de zoete en de iets kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Meng ½ van de aardappelkruiden met ⅓ van de olie en bestrijk de snijkanten van het witlof ermee. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het witlof 4 min. op de snijkant. Neem uit de pan en snijd in repen van 1 cm.
- Bestrijk ondertussen de tartaartjes met de rest van de olie en gril 6 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
- Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp met wat kookvocht en de rest van de aardappelkruiden tot een smeuïge puree. Schep het witlof en de veldsla erdoor en breng de stamppot eventueel op smaak met zout. Serveer met de tartaartjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 28 g
-
koolhydraten 62 g
waarvan suikers 10 g -
vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 360 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Zoete-aardappelstamppot met witlof en tartaar
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoete-aardappelstamppot met witlof en tartaar
- 750 g zoete aardappelen
- 500 g iets kruimige aardappelen
Schil de zoete en de iets kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar.
- 4 stronken witlof
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte.
- 1 el Euroma Hollandse kruiden aardappel
- 1 el arachideolie
Meng de aardappelkruiden met de olie en bestrijk de snijkanten van het witlof ermee.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het witlof 4 min. op de snijkant. Neem uit de pan en snijd in repen van 1 cm.
- 4 rundertartaartjes
- 2 el arachideolie
Bestrijk ondertussen de tartaartjes met de rest van de olie en gril 6 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op.
- 1 el Euroma Hollandse kruiden aardappel
Stamp met wat kookvocht en de rest van de aardappelkruiden tot een smeuïge puree.
- 85 g veldsla
Schep het witlof en de veldsla erdoor en breng de stamppot eventueel op smaak met zout. Serveer met de tartaartjes.