bewaar
Snijbonenstamppot met prei en tartaar
Snijbonenstamppot met prei en tartaar
bewaar

Snijbonenstamppot met prei en tartaar

Prei + snijbonen + aardappel = prei-snijbonenstamppot! Tartaartje erbij en je Hollandse pot is compleet.

25 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

3

preien

400 g

verse snijbonen

3 el

milde olijfolie

1 el

kerriepoeder

150 ml

water

4

rundertartaartjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Prei + snijbonen + aardappel = prei-snijbonenstamppot! Tartaartje erbij en je Hollandse pot is compleet.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan met ruim water in 20 min. gaar.

2

Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne halve ringen. Snijd de snijbonen schuin in dunne reepjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en stoof de prei, snijbonen en kerriepoeder met het water en peper 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.

3

Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 min. gaar. Keer halverwege. Bestrooi met peper.

4

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper. Meng de rest van de olie en eventueel wat kookvocht erdoor.

5

Roer de snijbonen en prei door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaartjes. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaartjes.

vegatipBekijk ook dit recept
vegatipVervang de tartaar door 25 g geroosterde noten per persoon, zoals hazel- of pecannoten.

Snijbonenstamppot met prei en tartaar

Prei + snijbonen + aardappel = prei-snijbonenstamppot! Tartaartje erbij en je Hollandse pot is compleet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig