Snijbonenstamppot met prei en tartaar
Prei + snijbonen + aardappel = prei-snijbonenstamppot! Tartaartje erbij en je Hollandse pot is compleet.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 2 preien
- 60 g margarine
- 400 g verse gesneden snijbonen
- 1 el kerriepoeder
- 150 ml water
- 4 rundertartaartjes
- 100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan met ruim water in 20 min. gaar.
- Halveer ondertussen de preien in de lengte, was en snijd in dunne halve ringen. Verhit 10 g margarine (per 4 personen) in een hapjespan en stoof de prei, snijbonen en kerriepoeder met het water en peper 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.
- Verhit ondertussen de helft van de rest van de margarine in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 min. gaar. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
- Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper. Meng de rest van de margarine en eventueel wat kookvocht erdoor. Voeg de geraspte kaas toe en verwarm 1 min. al roerend op middelhoog vuur.
- Roer de snijbonen en prei door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaartjes en het bakvet.
variatietip:
Vervang de tartaar door 25 g geroosterde noten per persoon, zoals hazel- of pecannoten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 35 g
-
koolhydraten 47 g
waarvan suikers 6 g -
vet 27 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 320 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Snijbonenstamppot met prei en tartaar
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snijbonenstamppot met prei en tartaar
- 1 kg iets kruimige aardappel
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan met ruim water in 20 min. gaar.
- 2 preien
Halveer ondertussen de preien in de lengte, was en snijd in dunne halve ringen.
- 10 g margarine
- 400 g verse gesneden snijbonen
- 1 el kerriepoeder
- 150 ml water
Verhit de margarine in een hapjespan en stoof de prei, snijbonen en kerriepoeder met het water en peper 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Roer af en toe.
- 25 g margarine
- 4 rundertartaartjes
Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 min. gaar. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper.
- 25 g margarine
- 100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
Meng de rest van de margarine en eventueel wat kookvocht erdoor. Voeg de geraspte kaas toe en verwarm 1 min. al roerend op middelhoog vuur.
Roer de snijbonen en prei door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaartjes en het bakvet.
variatietip:
Vervang de tartaar door 25 g geroosterde noten per persoon, zoals hazel- of pecannoten.