Snijbonenstamppot met prei en tartaar
Snijbonenstamppot met prei en tartaar

Snijbonenstamppot met prei en tartaar

Prei + snijbonen + aardappel = prei-snijbonenstamppot! Tartaartje erbij en je Hollandse pot is compleet.

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

2

preien

60 g

margarine

400 g

verse gesneden snijbonen

1 el

kerriepoeder

150 ml

water

4

rundertartaartjes

100 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Prei + snijbonen + aardappel = prei-snijbonenstamppot! Tartaartje erbij en je Hollandse pot is compleet.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan met ruim water in 20 min. gaar.

2

Halveer ondertussen de preien in de lengte, was en snijd in dunne halve ringen. Verhit 10 g margarine (per 4 personen) in een hapjespan en stoof de prei, snijbonen en kerriepoeder met het water en peper 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.

3

Verhit ondertussen de helft van de rest van de margarine in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 min. gaar. Keer halverwege. Bestrooi met peper.

4

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper. Meng de rest van de margarine en eventueel wat kookvocht erdoor. Voeg de geraspte kaas toe en verwarm 1 min. al roerend op middelhoog vuur.

5

Roer de snijbonen en prei door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaartjes en het bakvet.

tip

variatietipVervang de tartaar door 25 g geroosterde noten per persoon, zoals hazel- of pecannoten.