Schil alle aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen van 1 cm. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tartaar en vadouvan op middelhoog vuur in 4 min. rul. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee.
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de prei, tartaar en de helft van de geitenkaas toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de geitenkaas erover.
Zoete-aardappelstamppot met prei en geitenkaas
Een spannende stamppot waarbij ieder hapje weer een nieuwe smaak geeft.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zoete-aardappelstamppot met prei, geitenkaas en walnoten
Instructievideo - 00:25 min.
Zoete-aardappelstamppot met prei en geitenkaas
Een spannende stamppot waarbij ieder hapje weer een nieuwe smaak geeft.

hoofdgerecht
4 personen
510 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil alle aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen van 1 cm. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tartaar en vadouvan op middelhoog vuur in 4 min. rul. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee.
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de prei, tartaar en de helft van de geitenkaas toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de geitenkaas erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
750 g zoete aardappelen
250 g vastkokende aardappelen
1 kg prei
1 el milde olijfolie
300 g rundertartaar
2 tl vadouvan
150 g pure geitenkaas 45+
Dit heb je nodig
pureestamper