Mini pizza monsters

Leuk & snel

- 00:28 min.

Mini pizza-monsters waar je niet bang van wordt? Dat zijn deze! Ze zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens – zonder dat je het merkt - gezond. En je maakt ze van tortilla’s, zo houden we het snel en makkelijk. Deel de pizzaatjes uit als traktatie of als hapje bij de borrel. Ook leuk om deze pizza-monsters met Halloween te maken!

INGREDIËNTEN
1 groene paprika
1 rode paprika
12 romaatjes (tomaatjes, 250 g)
1 bol mozzarella (125 g)
4 volkorentortilla’s (pak 6 stuks)
1 blikje tomatenpuree (140 g)
24 zwarte-olijfplakjes (potje 240 g)*
2 theelepels oregano

Keukenspullen
glas of kookring Ø 9 cm
2 bakplaten (of 1 bakplaat en 1 met bakpapier bekleed rooster)
bakpapier

Groenten snijden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal bij alle paprika’s de steeltjes eraf en de pitjes eruit. Snijd de groene paprika in de lengte in reepjes van 1 cm breed en deze reepjes in 48 kleine driehoekjes. Snijd de rode paprika in 36 smalle reepjes. Snijd de romaatjes doormidden. Snijd de mozzarella in heel dunne plakjes.

Pizzadeeg maken
Steek met het glas of de kookring 12 rondjes uit de tortilla’s. Bewaar de restjes tortilla. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Leg de tortillarondjes erop.

Mini pizza’s beleggen
Smeer op elk tortillarondje een beetje tomatenpuree. Verdeel de mozzarella erover. Maak oogjes van 2 halve romaatjes en 2 plakjes olijf. Een mond van een reepje rode paprika en 4 driehoekjes groene paprika. En boze wenkbrauwen van 2 reepjes rode paprika. Bestrooi de pizzamonsters met de oregano. Is er nog ruimte tussen de pizza’s over? Vul die met de restjes tortilla. In de oven worden het lekker knapperige chips. 

Pizza bakken
Bak de pizza’s en chips in ongeveer 10-12 minuten goudgeel en knapperig. Pas op, want de oven is heet. Verwissel de bakplaten halverwege, om de pizza’s gelijkmatig te bakken. Laat de pizza’s 5 min. afkoelen voor je ze eet.