Vegan pizza 'Margherita'

Leuk & snel

- 01:08 min.

Pizza Margherita is favoriet bij velen. Maar wist je dat je ‘m ook makkelijk zelf én helemaal vegan maakt? Deze vegan pizza ‘Margherita’ beleg je met vegan kazen en bak je lekker knapperig op een pizzasteen in de oven. Wat verse basilicum erop en smullen maar! 

INGREDIËNTEN
Op basis van 4 personen
10 g zout 
300 ml lauwwarm water 
500 g bloem voor pizzadeeg 
7 g gedroogde gist 
1 el traditionele olijfolie 
150 g Violife Prosociano wedge 
2 el griesmeel 
200 g pizzasaus 
200 g Violife veganistische geraspte mozzarella 
15 g verse basilicum 

Keukenspullen
pizzasteen

Pizzadeeg maken
Los in een kom het zout op in het water. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken of met de hand. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of 10 min. met de hand. Haal het deeg uit de mengkom. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af en zet 1 uur in de koelkast. 

Pizzadeeg laten rijzen
Neem het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel in 4 gelijke porties. Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt 2-3 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld. 

Oven voorverwarmen en voorbereiden
Verwarm de oven met daarin de pizzasteen voor op 250 °C. Rasp het alternatief voor prosociano. 

Vegan pizza maken
Bestuif het werkblad met het griesmeel. Rol 1 bol deeg met behulp van een deegroller tot een pizzabodem van Ø 25 cm van. Klop het overtollige griesmeel eraf. Besmeer de pizzabodem met de pizzasaus en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel ¼ van het geraspte alternatief voor mozzarella en ¼ van het alternatief voor prosociano erover. Schep de pizza met een pizzaschep op de pizzasteen. Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. 

Vegan pizza serveren
Schep de pizza uit de oven en bestrooi met wat basilicumblaadjes. Serveer direct. Bak zo ook de andere pizza’s.