Pancake cereal

Leuk & snel

- 00:31 min.

Pancake cereal is een enorme trend. Geen wonder: het is spannender dan de welbekende pannenkoeken en de ontbijtgranen die je al kent. Deze gezonde volkoren pannenkoeken met frambozen, ricotta en munt laten je dag meteen goed beginnen. En maak je ze als ontbijt op bed voor je huisgenoot of geliefde, dan is zijn of haar dag ook meteen goed begonnen. Wat wil je nog meer?! We zeiden het al: een echt winnaarsontbijt. 

INGREDIËNTEN
125 g diepvries frambozen
100 g volkoren tarwemeel 
2 tl koek & speculaaskruiden
½ tl bakpoeder
2 middelgrote eieren
100 ml halfvolle melk
2 el zonnebloemolie
100 g ricotta
2 el honing*
munt

Keukenspullen
bakkwast
plastic spuitzak (zonder spuitmondje)

Pannenkoekenmix maken
Laat de frambozen ontdooien. Doe het meel, de koek- & speculaaskruiden en het bakpoeder in een grote kom. Roer eventuele klontjes los met een vork. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.

Pannenkoeken bakken
Bestrijk een grote hapjespan met antiaanbaklaag met behulp van de bakkwast met een ½ el olie en verhit de pan op middelhoog vuur. Schep het beslag in de spuitzak en knip het puntje van de zak er zo klein mogelijk af. Spuit met ¼ van het beslag pannenkoekjes van (diameter) 2 cm in de pan en bak 3-4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Bak zo nog 3 porties pannenkoekjes met de rest van de olie en de rest van het beslag. 

Pancake cereal versieren
Prak ondertussen de frambozen met een vork deels fijn. Verdeel de pannenkoekjes over kommen. Verdeel er wat ricotta en de frambozen over. Besprenkel met honing.

TIP
De honing staat niet in de Schijf van Vijf. Het is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl. Wil je de pancake cereals helemaal gezond houden, laat de honing dan weg.

TIP
Lekker en mooi met een takje munt!