Speculaastiramisu

Leuk & snel

- 00:33 min.

Tiramisu is altijd een succes, want het kan bijna niet misgaan. Dat geldt natuurlijk ook voor de Sinterklaasversie! Deze tiramisu maken we van speculaas, en om de Sint nog wat blijer te maken gaat er ook mandarijnrasp in. Dus zet jezelf of je Pieten snel aan het werk en maak deze speculaastiramisu: het perfecte toetje op Pakjesavond!

INGREDIËNTEN
1 espressostick
50 ml water (heet)
1 mandarijn
125 ml verse slagroom
250 g mascarpone
2 el karamelsiroop (Monin)
200 g bakkersspeculaas
½ el cacaopoeder
30 g amandelschaafsel

Keukenspullen
Langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

Mascarpone-slagroommengsel maken
Doe de espressostick in een laag schaaltje en meng er het hete water door. Boen de mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer de mascarpone los met een vork. Spatel de mascarpone samen met 2 tl mandarijnrasp en de karamelsiroop door de slagroom.

Speculaasbodem maken
Dip de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Dip weer de speculaas een voor een in de espresso en verdeel over het mascarponemengsel.

Tiramisu van speculaas maken
Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Verkruimel de rest van de speculaas erboven. Strooi de cacaopoeder erop met behulp van een zeef. Laat de tiramisu 60 min. opstijven in de koelkast. Rooster vlak voor serveren het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verdeel over de tiramisu.