Sushi-cake

Leuk & snel

- 00:53 min.

Sushirecepten vliegen ons om de oren en wij kunnen maar niet genoeg krijgen van alle sushi-variaties die we de afgelopen tijd langs zien komen. We hebben weer een leuke voor je. Is het sushi? Is het cake? Bijna goed: het is sushi-cake! Deze cake van sushi-ingrediënten is een feestelijk spektakel op elke eettafel. Dus, voor alle sushi-lovers: aan de ‘bak’! 

INGREDIENTEN
500 g sushirijst 
1 tl suiker
100 ml rijstazijn
½ tl zout 
200 g gekookte-bietenblokjes 
3 el mayonaise
1 el ingelegde gember
125 g warmgerookte-zalmmoot 
1 komkommer
9 surimisticks 
5 norivellen 
50 g zeewiersalade 
1 tl wasabipaste 
25 g zalmeitjes 
1 tl zwart sesamzaad

KEUKENSPULLEN
2 plastic spuitzakken
staafmixer
cakevorm Ø 30 cm 
vershoudfolie

Sushirecepten: sushi-cake
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng er de suiker en rijstazijn door. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 30 min.

Vulling maken
Doe ondertussen de bieten, 2 el mayonaise en de ingelegde gember in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een zo glad mogelijke crème. Breek de zalm in kleine stukjes, verwijder het vel. Snijd 1/3 van de komkommer in repen van ½ cm. De rest van de komkommer gebruik je later voor de roosjes. 

Cakevorm bekleden
Halveer 1 norivel. Bestrijk alle vellen met een kwastje met wat water en bekleed de cakevorm. Zorg dat de norivellen de bodem overlappen en laat 1/3 van de vellen een beetje over de rand van de cakevorm hangen, zodat je straks de cake kan bedekken. 

Cakevorm vullen
Schep 1/3 van de afgekoelde sushirijst in de cakevorm. Verdeel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan en maak met een theelepel rondom een geul van 1 cm diep zodat de randen omhoog staan. Verdeel de zalm over de rijst en druk goed aan. Verdeel de komkommer over de zalm en druk weer goed aan. Laat de randen vrij. Bedek met 1/3 van de rijst, druk goed aan en maak weer omhoog staande randen. Vul de rijstgeul met de bietencrème (houd 1 el achter) en de surimisticks. Laat de randen vrij. Bedek met de rest van de rijst, druk aan en strijk glad. Vouw de losse norivellen over de rijst tot een pakketje en druk aan. Dek af met vershoudfolie. Zet iets zwaars zoals blikken bonen op de cake. En zet voor minimaal 30 min. in de koelkast. 

Topping maken
Snijd de rest van de komkommer met een kaasschaaf in linten en halveer de helft van de linten in de lengte. De zaadlijsten worden niet gebruikt. Rol de plakken op tot roosjes. Meng de rest van de mayo met de wasabipaste en schep in de spuitzak. Schep ook de bietencrème in een spuitzak. Knip een opening van een ½ cm uit de spuitzakken.

Sushi-cake serveren
Leg een serveerschaal omgekeerd op de cake en keer om. Versier de bovenkant van de cake met het zeewier, toefjes wasabimayonais, toefjes bietencrème, komkommerolletjes, zalmeitjes en bestrooi met het sesamzaad. 

TIP
Lekker met sojasaus en extra wasabi-mayo en ingelegde gember.