Courgette-spaghetti met room, champignons en spekreepjes

Receptvideo

- 00:33 min.

Is ‘wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Deze courgette-spaghetti a.k.a. courgetti is het antwoord! In dit recept ruilen we de koolhydraten om voor groente. Resultaat: een lichtere maaltijd, bomvol groente. Door de room en spekjes heeft-ie zelfs iets weg van pasta carbonara. Het recept is glutenvrij én met vegan spekjes is het recept makkelijk vegetarisch te maken. Heel veel redenen dus om deze courgette-spaghetti vanavond nog op tafel te zetten! 

INGREDIËNTEN
150 g gerookte spekreepjes (bak 300 g) 
650 g champignons (bak 400 g) 
2 tenen knoflook (netje 250 g) 
1 citroen (schoongeboend) 
250 ml slagroom 
1 bakje platte peterselie (15 g) 
800 g courgettespaghetti

Voorbereidingen
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn. Voeg de champignons toe en bak nog 8 min. op hoog vuur bruin, tot alle vocht is verdampt. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe.


Courgette-spaghetti maken: de saus
Rasp ondertussen de schil van de citroen, pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in halve parten. Voeg de slagroom, 2 tl citroenrasp en 2 el -sap toe aan de pan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 5 min. inkoken tot 1⁄4 van de massa. 

Courgette-spaghetti maken en serveren
Breng ondertussen 1 liter water aan de kook. Snijd de peterselie fijn. Doe de courgettespaghetti in een zeef en giet daar het kokende water over. Duw met een spatel om vocht dat door de warmte vrijkomt uit de courgette te drukken. Doe de courgettespaghetti en peterselie bij de ingekookte saus in de pan en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de citroen.

VEGA TIP
Vervang de spekreepjes door vegan spekreepjes.